Szétszerelés - Pentacon 4/200 - 4.rész : végső összeszerelés

2013.09.19. 13:12 kalorobi

A rekeszgyűrű felhelyezése után ismét egy kis csavar következik. Ez a csavar fogja a rekeszt mozgatni. A rekesz vezérlő szerkezetet egy egyszerű alkatrész takarja, ezt rá kell csavarni a testre. Előtte érdemes a rekesz működését letesztelni.

5.JPG

Rácsavarásnál ügyelni kell, hogy a kis piros pötty egy vonalba kerüljön a pre-set gyűrűn lévő pöttyel. Ezt az elemet is egy picike csavar rögzíti (a képen a helye látszik)

6.JPGHa ez az elem is a helyén van következhet a fókusz mechanika. Szerencsére ezt az egységet nekem nem kellett darabokra szednem. A Pentacon 1.8/50 objektívnél ezt a részt szétszedtem, az összeszerelése nem egyszerű feladat, ha szétcsavarás előtt nem jelöljük össze a darabokat. (lesz még szétszerelés, melyben ezt bővebben kifejtem).

7.JPGItt a kis piros háromszöget kell a piros pöttyökkel egy vonalba hozni.

A fókusz mechanika egy kis pöcökre csúszik rá, és egy kis gyűrű tartja a helyén. (ezt a gyűrűt nem egy egyszerű feladat lecsavarni, nekem egy körzővel nagy nehézségek árán sikerült csak, visszacsavaráskor nem is húztam meg nagyon.)

8.JPGHa ez is a helyén van, akkor már csak a lencséket kell visszaszerelni. (előtte persze érdemes alaposan megtisztítani őket)

9.JPGEgyszerűen csak be kell csavarni a helyére.  Legegyszerűbben egy tolómérővel lehet ezt a műveletet elvégezni. A frontlencse visszaszereléséhez is a tolómérő használata a legideálisabb.

Végül a hátsó elemet kell a három csavarral a helyére rögzíteni.

Szólj hozzá!

Címkék: szétszerelés Pentacon 200

A bejegyzés trackback címe:

https://nikon-pentacon.blog.hu/api/trackback/id/tr945516252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.





süti beállítások módosítása