Pentacon és a gyerekfotózás

2013.10.29. 14:58 kalorobi

Az elmúlt néhány nap időjárása ideális volt egy kis családi fotózásra. Ismét bevetés közben tesztelhettem kedvenc kis üvegjeimet. (most a Pentacon 2.8/135 és a Helios 44-3 objektívek kerültek a gép elé) (Képet nem teszek fel, mert nálam a családi képek csak a szűk családi körnek készülnek)

A fotózással kapcsolatos tapasztalataim:

  • a Nikon D90 keresője optimális az analóg objektívek portréhoz való használatához. Fókuszálás közben a kislányom szempilláját néztem, így a képek 75%-a éles is lett. Aki azt állítja, hogy a D90 keresője kicsi az még nem próbált portrét készíteni vele. (Az tény, hogy a Pentacon 2.8/29 objektívvel készített tájfotók esetén már komolyan koncentrálni kell a témára :) )
  • a fénymérés sokkal jobban hiányzott mint az AF, de egy két plusz kattintással a helyes expó is kitapasztalható.
  • A Pentacon 2.8/135 fókusz állítsa tökéletes, nagyon finoman be lehet állítani a helyes értékre. Jól el lett találva a fókuszbeállítás. A Helios 44-3 is egy remekmű.

Végeredmény (szubjektív véleményem): 

portréfotózáshoz bátran használhatók az analóg objektívek

(Pentacon 2.8/135, Helios 44-3, Pentacon 4/200)  Nikon D90 gépen.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt Pentacon 135 Helios 44-3

A bejegyzés trackback címe:

https://nikon-pentacon.blog.hu/api/trackback/id/tr335596783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.





süti beállítások módosítása