Szétszerelés - Pentacon 4/200 - 2.rész: a rekesz

2013.09.08. 08:46 kalorobi

A cím kicsit csalóka lehet, mert nem szétszerelésről, hanem összeszerelésről lesz szó. De ezek aalpján egyszerűen szét is lehet kapni a 200-ast. Ismét figyelmeztetek mindenkit, csak akkor szedjétek szét a rekeszt, ha már más megoldás nincs.


Nekem az alábbi trükkel sikerült összeszerelnem.

A rekeszmozgató kis gyűrűre pakoltam rá a lamellákat, majd azt együtt helyeztem be a helyére. Az első 9 lamellával nem is volt gond. De az utolsó hatot már az előzőek alá kell beilleszteni. Nem egy egyszerű művelet. Kell hozzá egy jó kis csipesz, meg némi türelem és leleményesség.

lamella.JPG

A már felhelyezett lamellákat kitoltam egy tolómérő lapjára (az közel olyan vastag mint a rekeszmozgató alkatrész. Ezzel a módszerrel könnyedén egymás alá lehetett tolni a lamellákat. Ha mind a 15 a helyén van akkor könnyedén a helyére tolható a rekesz.

rekeszhelye.JPG

Behelyezéskor a rekesz nyitott állásban van (F4). A rekeszmozgató gyűrűn, melyen a lamellák nyugszanak van egy kis furat. Ez a kis lyuk pontosan essen egybe a másik furattal és a ki pöcökkel (kép fent).

Ezek után már csak a leszorító gyűrűt kell a helyére pattintani (kép lent)

rekesz.JPG

folytatom...


Megjegyzés: az utolsó két kép Helios 44-3 objektívvel készült. Még így 650px szélességre leméretezve is éles!!! Aki még nem vett ilyen objektívet gyorsan pótolja ezt a hiányosságát! :)

Szólj hozzá!

Címkék: szétszerelés Pentacon 200

A bejegyzés trackback címe:

https://nikon-pentacon.blog.hu/api/trackback/id/tr435500192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.





süti beállítások módosítása