Szétszerelés - Pentacon 4/200 - 3.rész : a rekeszvezérlő

2013.09.16. 08:00 kalorobi

A rekesz összeszerelés után egy kis nyugtató tea bevitele következik :)

Az összeszerelés folyamán a frontlencse mindvégig kiszerelt állapotban volt. Így el lehet kerülni a nem kívánatos karcolásokat.

A rekeszt tartalmazó részt és a lencséket tartó részt egyszerűen össze kell csavarni. Majd egy kis csavarral rögzíteni kell. (ehhez a kis csavarhoz kell a reszelt csavarhúzó.)

1_lepes.jpg

összecsavarás után az acél rugó és a pre-set gyűrű következik. Itt már figyelni kell, hogy a kis piros pötty és a furatok, pöckök egy vonalba essenek.

2.JPG

Ezt a szerkezetet egy csavarral rögzítjük (ez a csavar lesz a rekesz két végállása). Ha jól raktuk fel, akkor látszik (lenti kép), hogy a csavarok, furatok és a tüske egy vonalba esik.

3.JPG

Most a rekeszgyűrű következik.

4.JPG

Ezt úgy kell ráhúzni a testre, hogy a 4-es szám felett lévő egyedülálló vájat essen egybe a piros jelzéssel. Ebbe a nyílásba kerül majd a rekeszt mozgató csavar.

Folytatom...

Szólj hozzá!

Címkék: szétszerelés Pentacon 200

A bejegyzés trackback címe:

https://nikon-pentacon.blog.hu/api/trackback/id/tr215505561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.





süti beállítások módosítása