Blogidegen objektív

2013.08.28. 14:37 kalorobi

Aki M42-es objektívekkel kezd foglalkozni előbb-utóbb találkozik a Helios 44M legendás objektívvel. Mindenki azt mondja/írja, hogy ez egy kötelező darab. Bogarat ültettek a fülembe, be kellett szereznem egy ilyen objektívet, még akkor is ha semmi köze a Pentaconhoz.

Gyakorlott Nikon-M42 felhasználóként első gondolatom a végtelen felé terelődött. Utánanéztem, és azt találtam, hogy a Helios 44 obikat meg lehet sufnituningolni a végtelen érdekében. Nem sok infó található a témába, de egy ígéretes írás arról szólt, hogy a 44-3 típus egy kis reszeléssel átalakítható. Mikor ezt olvasgattam, pont árultak egy ilyen típust 5.000Ft-ért. Hát legyen, gondoltam...

Helios_44m_3.JPG

Ma meg is érkezett a kicsike. Ez is fém meg üveg , mint a kis kedvenceim. A tesztek még hátra vannak. És a végtelen téma, így első ránézésre nem is olyan egyszerű, mint azt írták a neten... Meglátjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: Helios 44M-3

A bejegyzés trackback címe:

https://nikon-pentacon.blog.hu/api/trackback/id/tr875479942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.





süti beállítások módosítása